Kia GT blir Stinger – kommer 2017

Det är inte första gången som Kia GT Concept (2011) sägs bli verklighet, men denna gång kommer uppgifterna från halvt officiellt håll, nämligen från Kias operativa chef i Australien, Damien Meredith.
Till Motoring säger han att han knappt kan vänta till ”CK” kommer under tredje kvartalet 2017. Bokstavsbeteckningen inom citationstecknen är Kias interna projektnamn. Enligt uppgift får modellen namnet Stinger, hämtat från en annan konceptbil – GT4 Stinger från 2014.

Enligt Damien Meredith blir det ingen 5,0-liters V8-motor som driver bakhjulen på Kias kommande flaggskepp, utan i stället en 3,3-liters V6-motor som även kommer att hitta ned i motorutrymmet i Genesis G80, modellen som snart ersätter dagens Genesis.

Uppgifterna från Australien skvallrar om att Stinger lanseras i två utföranden och får en prislapp från omkring 40 000 australiensiska dollar, motsvarande cirka 245 000 kronor.

Eventuellt får vi se Kia Stinger på bilsalongen i Paris i höst.