Maserati Quattroporte facelift officiell

I höst är det fyra år sedan Maserati Quattroporte generation sex kom till världen. Det är med andra ord hög tid för en uppdatering. Den italienska lyxbilstillverkaren, som på senare tid haft det tufft med försäljningen, har fått ny kraft i och med suven Levante som efter många år äntligen har blivit av. Nu kan de återigen fokusera på Quattroporte (och snart Ghibli) igen.

Utseendemässigt är det inga större förändringar det handlar om. Frontens nedre del har gjorts om med nya luftintag, ytterbackspeglarna har ny form och tröskellådorna är inte längre svarta nedtill. Bakre stötfångaren har slätats ut och reflexglasen i denna är smalare och mer utdragna än tidigare. Dessutom har grillen fått färre ribbor, tio stycken kromade i stället för femton svarta.

Insidan av Quattroporte innehåller en ny övre del av mittkonsolen där knappar och reglare för luftkonditioneringen är nya samt infotainmentskärmen som är ny och större än tidigare. Quattroportes…