Här är Sveriges bästa campingar


På uppdrag av Svensk Camping, SCR, har Svensk Klassificering AB låtit gradera campingar. I år tillkom ytterligare en femstjärnig camping i Sverige: Hafsten Resort och Camping i Bohuslän.

Campingplatsernas klassificeringssystem mäter vad som erbjuds på anläggningen och vilken standard den håller. Klassificeringen är en bedömning av områdena hygien, miljön, service, aktiviteter och events.

För att få 5 stjärnor krävs ett stort utbud av aktiviteter och service och en skötsel av campingplatsen utöver det vanliga. De campingplatser som nu har 5 stjärnor har alla pool, restaurang, butik och en mängd arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna.

Trender som märkts under de senaste åren är att många väljer att bygga speciella husbilstomter för det ökande antalet husbilsgäster, att ha bra tillgång till wifi på campingplatsen är viktigt och att utbudet av aktiviteter till gästerna har ökat markant.

Artikeln kommer ursprungligen från Husbil & Husvagn.

Diskutera: Vilken är din favoritcamping?

Läs mer hos Vi Bilägare