Starkaste Volvon hittills


Det går nu att få Volvos storsuv XC90 med Polestaroptimering i laddhybridmotorn T8 Twin Engine. Prestandan ökas till 421 hästkrafter och 680 Newtonmeter. Från stillastående till en hastighet på 100 kilometer i timmen tar 5,5 sekunder.

Drivlinan har förutom den ökade effekten förbättrats på fler områden: Gasrespons, växlingshastighet och precision, samt gearhold-funktionen, vilken håller vald växel under kurvtagning med höga g-krafter. Detta hindrar oönskade växlingar mitt i en kurva, som kan störa bilens balans, och ger föraren förbättrad respons och kontroll vid aktiv körning.

En som har varit delaktig i utvecklingen av Polestaroptimeringen är STCC-föraren Thed Björk.
– Det är fantastiskt för mig som racing- och utvecklingsförare att kunna arbeta med samma teknik och filosofi för XC90 och min S60-tävlingsbil. Medan en SUV som XC90:n kanske är långt från vad vi vanligtvis arbetar med är kärnan i optimeringen samma sak. Det handlar om att skapa körglädje och användbar prestanda, något jag definitivt tycker vi har lyckats med, säger han.

Polestartrim för Volvo XC90 T8 Twin Engine finns tillgänglig från och med idag.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos Polestaroptimering?

Läs mer hos Vi Bilägare