Tickande bilbomber – bilarna du ska se upp med

De flesta tillverkare har något de inte vill prata öppet om, som kan bli förödande för konsumenten. Det vill säga oss bilägare. Till de värsta hör Volkswagen-koncernen som nu senast mörkat fifflandet med avgasrening. De ville bli största märke i världen – genom fusk. Eller Takata – den japanska tillverkaren av krockkuddar – som i stället för att rädda slår ihjäl folk.
Det finns fler exempel, bland annat motorer som drar alldeles för mycket olja, kamkedjor som rappar över eller går av, rost som härjar, växellådor som trilskas och mycket, mycket mer. Saker som kan bli riktigt dyra för konsumenten och det vill till att serviceboken är korrekt ifylld och vid rätt miltal om fabrikanten kostnadsfritt ska åtgärda problemet, men ibland hjälper inte ens det.

Bara Teknikens Värld har tre medarbetare som råkat ut för missöden beroende på undermåliga konstruktioner i hyfsat moderna bilar – alla från Volkswagen-koncernen och alla kamkedjerelaterade….