Nya Volvo XC60 – första bilderna

Volvo genomför just nu en föryngring av modellprogrammet som heter duga. Under fjolåret var det storsuven XC90 som var i fokus och i år är det sedanen S90 och kombin V90, ersättarna till S80 och V70, som lockar mångas blickar. När nyhetens behag för dessa har svalnat en aning är det dags för fler Volvo-modeller att förnyas – 40-serien med bland annat V40 och XC40 samt 60-serien med S60, V60 och kanske framför allt Europas bäst säljande mellanstora suv XC60.

Just XC60 vet vi ska lanseras om ett år eller så, men det märkliga har varit att inga mulor eller testprototyper har synts till på vägarna. Har Volvo kanske lagt ned sin bästsäljare? Absolut inte, och nu har vi bevis på att de är på gång med den nya generationen eftersom vår spionfotograf, alert som alltid, har fångat nya XC60 på bild i Amsterdam (Volvo gillar tydligen den nederländska staden, vi minns att de första bilderna på S90 också togs där).

Vid en första anblick kan man tro att det är…