Jaguars framtid: suvar och eldrift

Ny i suvklassen är Jaguar F-Pace, en bil vi testar i nummer 15/2016 av Teknikens Värld (ute i butik den 22/6). För bilfantaster kan det kännas ovant att ett märke med en så konservativ aura plötsligt (nåja) gör en bil som tummar på varumärkets grundvärderingar. Märk väl att det inte är för allt länge sedan som det var otänkbart med en Jagga med dieselspis eller kombikaross.

Med Jaguars suv-äventyr kommer inte begränsa sig till bara en modell i det glödheta suv-segmetet. Vi vet att såväl hybrid- som helt eldrivna versioner är i kulissen. Bland annat tack vare att designchefen Ian Callum råkat prata lite för mycket under New Yorks bilsalong tidigare i år.
Jaguar kommer snart även med en mindre suv. Testarbetet, i en Range Rover Evoque med förlängt axelavstånd, började redan tidigare i år i bland annat norra Sverige och modellen väntas göra debut 2017.