Hem Teknikens Värld Banan i Baku är snabb men ojämn

Banan i Baku är snabb men ojämn

Första bilarna på banan i Baku

Baku City Circuit är en spektakulär och snabb bana

Som ni förstår är jag på plats i Baku och hade en tämligen utmanade dag igår med diverse strul men inget som inte löste sig hyggligt. Därför ingen blogg under gårdagen, levererar dock en kortis nu fredag förmiddag istället.

Vi har bilar på banan för första gången just nu med GP2-träning som pågår och jag har sällan sett en så välbesökt GP2-träning inne hos Sauber. De flesta ingenjörerna, båda förarna och många mekaniker passade på att äta frukost och samtidigt få en första glimt av banan. Baku City Circuit är verkligen snabb och utmanande på många sätt, dessutom är den mer ojämn än vad de flesta väntat sig, speciellt i inbromsningen efter start o mål där bilarna studsar ordentligt. Nu finns en av få avåkningszoner på banan just där och den…