Folkabubbla som Lego-bygge

Drömmer du om en Folkabubbla men har ont om plats, tummen mitt i handen, saknar körkort… Ja, du kan försöka slingra dig hur som helst men nu går det inte längre. I augusti lanserar nämligen Lego denna sommarpreparerade 60-talsbubbla.

Byggsatsen, som mäter 15 centimeter på längden, ingår i Creator-sortimentet och sparar inte på detaljerna. Backspeglar, navkapslar och blinkers… javisst, och lyfter du på huven fram hittar du såväl reservhjul som bränsletank och bak givetvis motorn.
Baksätet gå att fälla för att komma åt badlakanet när det är dags för ett dopp. På takräcket finns sommarens oumbärligheter som surfbräda och kylväska monterat. Öppnar du kylväskan finns det förfriskningar och du… det är helt okej att öppna och njuta av innehållet i de gröna flaskorna. Du kan även demontera taket och kika ner på den detaljerade interiören.

Modellen omfattar 1 167 delar och lämpar sig enligt Lego för ”barn över 16 år”, vilket i själva…