Rolls-Royce 103EX är framtidens lyxbil

BMW har redan visat upp konceptbilen Vision Next 100 som illustrerar den bayerska biltillverkarens syn på framtiden. Nu gör BMW-ägda Rolls-Royce detsamma genom att presentera Vision 100 Next-konceptbilen 103EX.

103EX, som ser ut att platsa i nästa Star Wars-film, är, precis som BMW:s konceptbil, självkörande. I denna lyxbilsklass är det autonoma konceptet klockrent med tanke på att ägaren av bilen allt som oftast sitter i baksätet med en chaufför bakom ratten. Om sistnämnda är mänsklig eller inte spelar förmodligen mindre roll. Som du kanske redan har sett så saknas det faktiskt ratt i 103EX, så en mänsklig chaufför hade verkligen inte gjort nytta här. I stället finns Eleanor där, en virtuell värd och chaufför som tar hand om de åkande.

Ingen ratt, i stället en virtuell värd och chaufför som underhåller passagerarna.

Det futuristiska Rolls-konceptet är inte bara handbyggt och innehåller dyra material samt avancerade tekniker, det sägs också vara en…