Volkswagens nya strategi presenterad – ”Tillsammans”

Volkswagen reser sig ur askan efter dieselgateskandalen. Nu presenteras ”Together – Strategy 2025” som ska får koncernen att bli ”en världsledande leverantör av hållbar mobilitet”, för att använda deras egna ord. I praktiken innebär det främst en storsatsning på eldrivna fordon. Fler än 30 nya eldrivna modeller ska presenteras fram till 2025 och försäljningsmålet anges till mellan två och tre miljoner bilar per år.

Samtidigt ska koncernen satsa mer på batterier, digitala lösningar och självkörande bilar. Satsningen, den största inom koncernen någonsin, omfattar också omstruktureringar i verksamheten. Effektivitet, bland annat rörande komponenthanteringen, ska 2025 gett en ökad avkastning på 15 procent.

– Volkswagen-koncernen kommer att vara mer fokuserad, effektiv, innovativ, kundorienterad och hållbar – och systematiskt inriktad på att generera lönsam tillväxt, säger Volkswagens vd Matthias Müller.

Nedan läser du Volkswagens…