Porsche vann Le Mans igen – snöpligt för Toyota

Fem raka Le Mans-vinster förvandlades förra året till vinst för Porsche. Någon andra raka vinst såg det inte ut att bli när gårdagens Le Mans 24-timmars närmare sig slutet. På väg mot vinst såg Toyota äntligen ut att vara efter flera års hårdsatsningar.

Men… Toyota, som ironiskt nog är kända för hållbara produkter, höll inte hela vägen in i mål. Deras TS050 Hybrid #5 med Kazuki Nakajima bakom ratten tappade kraften när drygt fem minuter återstod av loppet. Då ledde Toyota med över en minuts marginal till bakomvarande Porsche 919 Hybrid #2.
Porschen svishade och med förarna Neel Jani (bakom ratten vid målgången), Marc Lieb och Romain Dumas vann årets Le Mans med tre varvs marginal före Toyota TS050 Hybrid #6.

Toyotas bil nummer fem var på väg mot seger, men höll inte hela vägen in i mål.

Toyotas bil nummer fem, som snöpligt missade en till synes klar seger, avverkade sitt sista varv på 11 minuter och 53 sekunder vilket är för långsamt för att…