Nytt samarbete för bättre avtal mellan bilsäljare och bilköparehands giving and receiving car key to a new car customer

Genom ett nytt samarbete fördjupar Bilvision, Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) och Autokontrakt sitt samarbete för bilägarnas och bilsäljares bästa.

-Konsumentverkets och Konsument Europas kontakter med konsumenter vittnar om att det finns många problem på marknaden för begagnade bilar. Även vi som är ledamöter i ARN känner till problematiken säger Ulf Stefansson, jurist på Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

Därför kommer branschens parter ihop med Konsumentverket och Konsument Europa träffas den 30 september i år för att diskutera detta. SFVF, Bilvision och Autokontrakt har dock insett problemen och kommer inom kort i ett första steg erbjuda branschen avtal som underlättar bilförsäljning och skapar trygghet för bilköpare och bilsäljare.

-SFVF är en verkstadsförening till 100 % och vi kommer inte aktivt driva bilhandelsfrågor. Däremot måste vi skapa rätt förutsättningar för våra bilhandlare, verkstäder, husvagns- och husbilshandlare som sysslar med försäljning av fordon, säger Stefansson.

-För att göra det ännu enklare finns Autokontrakt integrerat i Bilvision säger Jonas Nordenmark, försäljningschef på Bilvision AB.

-Det här ett steg i vårt arbete att skapa en förändring och förbättring för branschen, det kommer således fler aktiviteter för att verka för hög kvalité och trygghet för bilägare och branschen. Vi kan inte göra som vi alltid har gjort, då får vi bara det som vi alltid har fått och det räcker inte idag, avslutar Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening.Source link