Volvo S90 och V90 R-Design officiella

Vi kunde redan i mitten av januari exklusivt visa er bilder på Volvo S90 R-Design, bilder som tydligt visade karossjusteringarna som gör både S90 och V90 lite sportigare. I dag, fem månader och två dagar senare, är S90 och V90 R-Design av Volvo officiellt presenterade.

Volvo skriver i pressmeddelandet att R-Design-versionerna av S90 och V90 har hämtat inspiration från Cyan Polestar Racings Volvo-tävlingsbilar, och att en central del i R-Design-utförandet är ett avancerat sportchassi som sägs ge en intensiv och förfinad körupplevelse i kombination med enastående väghållning.

– R-Design tillför extrem prestanda till våra eleganta herrgårdsvagns- och sedanmodeller i 90-serien genom en vinnande kombination av sportigare och mer dynamiska köregenskaper och stylingdetaljer som tydligt signalerar att det här är bilar med hög prestanda, säger Björn Annwall, Senior Vice President Marketing Sales and Customer Service på Volvo Cars.

R-Design på S90 och V90 innebär…