Här är farligaste vägarna i midsommar – kör försiktigt!

Under fjolårets midsommarhelg omkom fem personer och fler än så skadades i den svenska trafiken. Just midsommar är en hel då en stor del av den svenska befolkningen är ute och rör på sig, inte sällan med bil. Det är framför allt torsdagen och söndagen som är de stora resdagarna med många och långa köer och – tyvärr – flertalet trafikolyckor.

För att ta tid fram säkert och i tid finns det ett antal knep att ta till, knep som varje bilförare bör känna till och beakta. Att planera sin resa är A och O för att komma fram i någorlunda rätt tid, att inte stressa utan vara ute i god tid och inte öka takten bara för att dansen runt stången börjar om några minuter. Hellre missa ”Små grodorna” än att vara inblandad i en olycka.

Dessutom finns det ett antal vägar i vårt avlånga land som är värre än andra, sett ur ett trafik- och olycksperspektiv. Dessa bör man – om möjlighet finns – undvika i största möjliga mån om man vill komma fram i…