Volvo V90 Bi Fuel – nya kombin som gasbil

Med samma motorteknik som föregångarna V60 Bi Fuel och V70 Bi Fuel som bas presenterar Volvo nu V90 Bi Fuel.
I grunden är V90 Bi Fuel utrustad med den bensindrivna turbomotorn T5 med 254 hästkrafter och 350 newtonmeter som är sammankopplad med Volvos åttastegade automatlåda. Kanadensiska Westport, samarbetspartner till Volvo, sköter konverteringen till gasdrift som bland annat innefattar gastankar som rymmer 18 kilo, något som räcker för upp till 40 mils körning på enbart gas. Hur gastankarna är placerade är ännu okänt, men det är ingen vild gissning att det nallas en bit av bagageutrymmets volym.
Utöver gastankarna finns originalbensintanken på 55 liter kvar. Eftersom den, enligt EU-körcykeln, når omkring 81 mil på en tank vid blandad körning blir den totala räckvidden, gas plus bensin, cirka 121 mil.

Vad V90 Bi Fuel drar och släpper ut är ännu inte fastställt, men Volvo…