Mercedes-AMG GT R officiell med 585 hästkrafter

Det var i samband med Goodwood Festival of Speed den gångna helgen som Mercedes passade på att släppa loss ”Gröna helvetets best”. Smeknamnet syftar inte enbart på själva karossfärgen utan också på Nürburgrings nordslinga som kallas just ”Det gröna helvetet”, en plats där nya modellen sägs ha utvecklats.
Och visst är Mercedes-AMG GT R en best till stora delar. Vad sägs om 585 hästkrafter och 700 newtonmeter plockade ur den biturbo-V8 som sitter i de svagare syskonen GT (462 hk/600 Nm) och GT S (510 hk/650 Nm).

Med snabba växlingar utförda av den sjuväxlade AMG Speedshift-dubbelkopplingslådan och bra grepp under bakdäcken avverkas 0-100 km/h på 3,6 sekunder, två tiondelar snabbare än GT S och fyra tiondelar snabbare än GT. Toppfarten anges till 318 km/h vilket är +8 jämfört med GT S och +14 jämfört med GT.
Den extra effekten och de förbättrade prestandasiffrorna har dock…