Hem Vi Bilägare Volvo åter i fighten

Volvo åter i fighten

Volvos Polestar Cyan-team avslutade Europatävlingarna av WTCC med säsongens bästa poängskörd så här långt. Thed Björk körde till sig 14 poäng i portugisiska Vila Real.

För första gången i år bestod teamet av Thed Björk och debuterande norrlänningen Robert Dahlgren som tidigare varit med om att utveckla bilen. Dahlgren ska framöver ersätta veteranen Fredrik Ekblom som fortfarande kvarstår i teamet, men nu som testförare.
 
Stadsloppet blev som ett
”Följa John” eftersom omkörningsmöjligheterna var små. Björks kvalificeringstider gav hyfsade startpositioner och placeringarna sjua respektive sexa i mål. Topphastigheten var uppe i hela 240 km/h. Robert Dahlgren, ovan med både bil och bana, fick nöja sig med en 13:e plats som bäst.
 
Mästerskapet toppas av Citroëns José-Maria López med Björk på tolfte plats. Återstoden av säsongen körs utanför Europa med race i Argentina, 5-7 augusti, härnäst. Därefter väntar Japan, Kina, Thailand och Qatar.
 
Mattias Ekström hade en mindre lyckad helg i DTM på Norisring trots bra kvalresultat och gynnsamma startpositioner. Ekström blev poänglös båda tävlingsheaten sedan han kommit i närkontakt med medtävlare och tvingats bryta. Stig Blomqvists son Tom blev tvåa med sin BMW i ett av heaten och ligger nu snäppet före Ekström i sammandraget, åtta respektive nia.

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera