Nya Citroën C3 officiell – med smak av Cactus

Efter sju år är det så dags för Citroën C3 generation två att tacka för sig. In på scenen kliver i stället generation tre med former som gör den tydligt besläktad med storebror C4 Cactus, och så klart de andra C4-modeller Picasso och Grand Picasso (dock ej vanliga C4 som är mer konventionell i formspråket).

I fronten är det den nya, slanka grillen som gäller och som på varje kant pryds av låga DRL-varselljus. Under dessa varselljus är de större strålkastarna placerade, ungefär samma layout som på ovan nämnda modeller.
Profilen är sportigare än på C4 Cactus, lite DS3 över den. Baken andas inte lite, utan mycket DS3, framför allt bakljusen sedda rakt bakifrån. De skiljer sig markant från utgående C3:s L-formade bakljus.
En ny, tydlig detalj är ”airbumpsen” som är av ett mindre slag än de som sitter på C4 Cactus. Om de har samma skyddande effekt på C3 som på C4 Cactus…