Säkrare vägar med hjälp av Formel 1

Införandet av hybridmotorer har fått många Formel 1-fans att skruva på sig men för att få världens främsta motorsportserie att hänga med i tidens tempo tas nu ännu ett steg. Däckleverantören Pirelli och FIA, det Internationella bilsportförbundet, ska tillsammans under parollen Action for Road Safety jobba för bättre trafiksäkerhet. FIA:s tio punkter för säkrare körning ska lyftas fram även av Pirelli som också kommer att hålla i utbildning och förarkurser för säkrare körning.

Arbetet ingår i världshälsoorganisationen WHO:s kampanj Decade of Action for Road Safety som startade för fem år sedan. Målet är att halvera antalet dödsolyckor till år 2020. Enligt WHO är trafikolyckor den vanligaste dödsorsaken för personer mellan 15 och 29 år. Arbetet drogs igång av Ryssland och i dag ingår 55 länder i projektet.

Jean Todt Marco Tronchetti Provera

Jean Todt (FIA) och Marco Tronchetti Provera (Pirelli) skakar…