Vi känner oss lurade av bilfirman

Vi har köpt en begagnad Honda Civic Tourer 2014 i år i Göteborg.
Säljaren berättade att den varit en hyrbil vilket gjorde oss tveksamma. Försäljaren bedyrade att dagens bilar tål att köras så det skulle inte ha någon betydelse. Lite senare, vid skifte av däck, upptäckte vi att bilen hade varit körd av vägen och det finns skador på hela underredet. På bukskyddet under bilen är flera fastsättningar borta. Serviceinspektionsluckan är bucklig och avgassystemet är också buckligt. Trösklarnas undersida har snyggats till kosmetiskt. Vi försökte inspektera underredet i bilhallen, men det gick inte då bilen är mycket låg.
Mätarställningen stämde inte. På bilens fordonsinformation står det cirka 2 400 mil i stället för 2 979 mil som det står i köpekontraktet. Kan säljaren avsiktligt skrivit fel eftersom garantin förändras efter 3 000 mil?
Sänks andrahandsvärdet av skadorna?…