Opel Ampera-e gör sig redo för debut

CarPix

I januari presenterade General Motors Chevrolet Bolt EV, en elbil i nästan golfklasstorlek med lång räckvidd. Enligt det amerikanska sätet att mäta förbrukning i elbilar handlar det om upp till 32 mils körning innan bilen måste kopplas ihop med en laddstation av något slag.
En månad senare presenterade Opel sin variant av Bolt EV, men då med namnet Ampera-e. Två illustrationer ackompanjerade pressmaterialet, men mycket mer än så har vi inte hört eller sett sedan dess – förrän nu. Vår spionfotograf har nämligen fått span på Ampera-e, något maskerad, när den är ute på test.

Opel var sparsmakade med informationen som kom i februari, men slår vi ett öga på vad Chevrolet Bolt EV är för något kan vi enkelt se att Ampera-e är omkring 417 centimeter lång och slår därmed BMW i3 med nästan 17 centimeters marginal. I jämförelse med Nissans elbil…