Hem Vi Bilägare Södertäljebron stängd hela sommaren

Södertäljebron stängd hela sommaren

Lastbilsolyckan på Södertäljebron har orsakat stor trafikpåverkan.

Lastbilsolyckan på Södertäljebron har orsakat stor trafikpåverkan.

Efter lastbilsolyckan innan midsommar fick bron vid E4/E20 i Södertälje så omfattande skador att reparationen blir klar först i mitten av augusti.

Det var natten till midsommarafton som en lastbil välte och kilades fast i Södertäljebrons balkar och räcken.

”För att återställa och reparera bron måste vi byta ut ett antal balkar vilket är ett komplicerat arbete. Eftersom bron har förskjutits så måste den först stagas upp och stabiliseras innan vi börjar byta ut balkarna. Det kräver enorm precision samt en stor säkerhetsapparat för att säkra alla moment”, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Under reparationen kommer inga södergående fält att hållas öppna för trafik. Målet är att kunna öppna bron för trafik igen i mitten av augusti. Trafiken leds om via Saltsjöbron. Trafikanter uppmanas också att ta alternativa vägar söderut, exempelvis väg 55 mellan Enköping och Strängnäs.

Diskutera: Har din resväg påverkats av olyckan på bron?

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera