Mercedes supersportbil får F1-motor – lanseras 2017

Mercedes vill så klart inte låta Formel 1-stallet Red Bull få leka på gatorna ensamma med tanke på att de nyligen, tillsammans med Aston Martin, presenterade supersportbilen AM-RB 001. Därför ska den tyska biltillverkaren, för att belysa AMG:s 50-årsjubileum nästa år, presentera en egenutvecklad supersportbil under 2017. Det bekräftade en person inom F1-stallet Mercedes AMG Petronas för Evo Magazine under Belgiens Grand Prix den gångna helgen.

Medan Red Bull och Aston Martin förlitar sig på en V12-motor i sin skapelse tar Mercedes en helt annan, kanske mer spännande väg. Enligt uppgifterna från Mercedes F1-stall kommer motorn i supersportbilen att plockas från dagens F1-bil – Mercedes F1 W07 Hybrid – det vill säga V6-motorn PU106C Hybrid på 1,6 liter (som eventuellt borras upp till 2,0 liter). Den kommer att leverera 900 hästkrafter och tillsammans med ett KERS-liknande…