Nya Kia Rio mer eller mindre officiell

Det är inte dags för publik premiär förrän på bilsalongen i Paris som i slutet av september öppnar upp dörrarna för ackrediterad media. Först den 1 oktober får övriga besökare tillgång till hallarna som utgör skådeplatsen för årets Mondial de l’Automobile. En av alla världsnyheter på plats som kommer att locka publik är nya Kia Rio, generation fyra.
I förra veckan fick vi se skisser på nya Rio, men nu har koreanerna skickat ut sju bilder som visar bilen framifrån, bakifrån, från sidan och inifrån. Till bilderna hör också lite information som utmärker nya generationen. Dock är det ännu knäpptyst om drivlinorna.

Nya Kia Rio är rakare i linjeföringen och helheten andas ännu mer tuffhet än föregångaren. Nyllet är nytt, likaså rumpan. LED-varselljusen i de nya strålkastarna har ett helt annat uttryck än tidigare och dimljusen är placerade betydligt högre upp på nya…