Nya Porsche Panamera – tre snabba från provkörningen

Guten Tag, Hans! Wie geht es?
– Sehr gut, danke! Jag är ju i vackra Tegernsee och kör nya Panamera. Det har i många år dividerats om bilens utseende och det görs fortfarande. Trots att grundformerna är desamma är det så mycket bättre. Det bulliga är borta, det fula är borta, den har blivit stramare och skarpare. Bakpartiet går man igång på. Lite 911-feeling över det, och en gnutta Saab 9-5 också.

Hur är den att köra då?
– Hög komfort, högre än tidigare och ännu rymligare tack vare att den blivit något större än föregångaren. Porsche presenterade den som en bil för fyra 190 centimeter långa personer. Tyskt tyst är den också.

Hans Hedberg bakom ratten i nya Porsche Panamera

– Just nu sitter jag i Panamera 4S Diesel med turbomatad V8 under huven. Den låter riktigt härligt och går som ett skott tack vare 422 hästkrafter och 850 newtonmeter. 0-100 km/h går på 4,5 sekunder. Ännu bättre låter Panamera Turbo med sin…