Volkswagen återkallar ännu fler gasbilar – tusentals i Sverige berörs

Det var den 5 juli i år som vi skrev om Volkswagens beslut att återkalla Touran TSI EcoFuel av årsmodell 2006-2009 efter att just en sådan modell hade exploderat vid tankning i Göteborg dagen innan.

Nu meddelar biltillverkaren att återkallelsens omfattning utvidgas till att även inkludera EcoFuel-gasmodeller av Caddy, Passat och Touran av årsmodell 2010 och äldre. För svenskt vidkommande rör det sig om cirka 6 200 bilar som berörs av återkallelsen som går ut på att gastankarna inspekteras och byts ut vid behov. 6 000 andra gasbilar från Volkswagen har redan inspekterats och berörs inte av denna nya återkallelseaktion.

Det är just gastankarna som är anledningen till återkallelsen. Tankarnas placering under golvet gör att de är utsatta för korrosion och att det skyddande ytterhöljet kan ta skada. Vid långvarig korrosion kan strukturen bli för tunn och till sist kan tankarna läcka…