Nya Land Rover Discovery officiell – fakta, bilder och film

Nej, det är inte Land Rover Discovery Sport du ser på bilderna här, det är faktiskt helt nya Land Rover Discovery, tredje generationen (eller femte, beror på hur man räknar, med eller utan uppdateringar), eller Discovery 5 som den också kommer att kallas. I och med den nya generationen har Discovery blivit betydligt sportigare i sitt exteriöra utförande och flera detaljer känns igen från just Discovery Sport. Den kantiga och lådformade designen som kännetecknade Discovery 4 är borta. Synd tycker säkerligen många, men nya Discovery är inte sämre i terräng, vilket man skulle kunna tro. Tvärtom, den är till och med bättre än föregångaren tack vare smarta tekniska nyheter samt att markfrigången är 43 millimeter högre än tidigare (totalt 28,3 cm) samtidigt som vaddjupet är hela 90 centimeter, 20 centimeter mer än hos föregångaren.

Land Rover Discovery 2017 (Discovery 5)

Medan utsidan känns väldigt nydanande (för att…