Jeep Renegade lyfter på bakhjulen vid inbromsning

km77.com

Jeeps knappt två år gamla suv Renegade, en modell som delar teknik med Fiat 500X, har visat sig vara akrobatiskt lagd. Den spanska motorjournalisten Pablo González på km77.com upptäckte under fjolåret att den framhjulsdrivna Renegade med 120-hästars dieselmotor som han testade nästan stod på näsan vid hård inbromsning. Bilen lyfte nämligen bakhjulen rejält från marken. Ungefär så här beskrev han upplevelsen:

”Bilen lutade sig framåt, ingen konstigt med det då det var väntat. Men den fortsatte att luta och nådde en punkt där himlen försvann från horisonten. Allt jag såg var asfalt och åter asfalt som passerade hastigt framför mig. Trots det fortsatte jag att trampa på bromspedalen med all min kraft. Jag hade en känsla av att bakhjulen var i luften, och jag blev förvånad när de nådde marken igen utan en duns. Jag stannade bilen och var…