Insnöade bilar bötfälls

Efter de senaste dagarnas snö- och trafikkaos är Stockholms centrala delar fyllda med översnöade och inplogade bilar parkerade längs gatorna. Att få av snön som ligger tung över bilen är kanske inte så svårt, men att bryta sig igenom en stor, hård snövall kan vara jobbigare. Många gånger är det skyffel och lite muskelarbete som gäller.
Är det så att du har lämnat din bil kvar trots att den är felparkerad på grund av exempelvis städdag gör du bäst i att flytta den omgående. Trafikkontoret i Stockholm ser inte mellan fingrarna med felparkerade bilar – trots kaoset efter det ymniga snöfallet under framför allt onsdagsdygnet. Det blir böter för bilar som inte är parkerade korrekt.

– Vi har förståelse för situationen, men vi kommer inte att ge någon dispens, säger Anders Porelius, pressansvarig på Trafikkontoret, till Dagens Nyheter och…