Två Porsche Panamera-nyheter till Los Angeles-salongen

Peter Klemensberger

Senaste versionen av Panamera må vara ny men för er som följer oss här och i tidningen har redan kunnat följa med på premiär som provkörning. Ja, till och kunnat försöka se skillnad på nya och gamla versionen i ”Gissa bilen”.

Nu till bilsalongen i Los Angeles nästa vecka kommer två Panamera-nyheter att presenteras: ett nytt motoralternativ och en ny karossversion. Motormässigt kommer en instegsversion i form av en bensin V6 med turbo på 330 hästkrafter, en motor som är utvecklad i samarbete med Audi.

Motorn kommer kunna kombineras med såväl bak- som fyrhjulsdrift samt med den nya förlängda versionen som även den gör debut i Los Angeles. Executive, som den heter, har extra 15 centimeter mellan hjulaxlarna och kommer med saker som panoramaglastak, fyrhjulsstyrning och aktiv fjädring som standard.
Till…