Skoda funderar på Superb RS

Illustration: Theophilus Chin

Det är Skoda Australiens chef Michael Irmer som är frispråkig när han talar med Motoring. På den stora kontinenten på andra sidan jorden är tydligen Octavia RS den mest sålda Octavia-versionen och därför skulle han vilja se en RS-version även av Superb.

– Jag har hört att fabriken utvärderar den just nu, men än är inget bekräftat, säger han till Drive och fortsätter:

– Frågan är vilket motor som stoppas ned i den. Är det en bensin- eller dieselmotorer, för i Europa är det mycket diesel?

Skoda har också funderingar på att RS-omvandla nya suven Kodiaq. Skodas styrelsemedlem med ansvar försäljning och marknadsföring, Werner Eichhorn, sa tidigare i höstas att det finns plats för fler RS-modeller och att hans företag ska undersöka möjligheterna för Kodiaq.