Trots alla skeptiker – framhjulsdriven BMW en säljsuccé

När BMW meddelade att de skulle börja producera framhjulsdrivna modeller ljöd domedagsprofetiorna från skeptikerna högt, väldigt högt. ”BMW har sålt sin själ” och ”BMW gräver sin egen grav”, gick att läsa i nästan var och varannan kommentar på nätet.
När så 2-serie Active Tourer, 2-serie Gran Tourer och nya X1 – alla baserade på den framhjulsdrivna Mini-plattformen UKL – presenterades gick BMW-fanatikerna man ur huse för att såga sitt favoritmärke på nätet.

Men trots alla ”nätexperters” utlåtande verkar det som att BMW vet vad de sysslar med, på samma vis som när utskällda X6 visade sig bli en rejäl succé.
Enligt analysföretaget JATO Dynamics, som för statistik över bilförsäljningen i Europa (EU+EFTA), är BMW:s 2-serie Active Tourer och 2-serie Gran Tourer kontinentens tredje bäst säljande MPV-modell i den mindre…