Världens äldsta Ford Mustang-ägare är en svensk 97-åring

Lennart Ribring, född 1919, köpte sin första Ford Mustang, en vit hardtop, på 1960-talet. Sedan dess är han fast och bilen i hans tankar har från den dagen alltid varit Mustang.
I dag är han 97 år gammal och Mustang-tankarna ledde honom till att köpa nya generationen av muskelbilsikonen. Han gick in till sin Ford-handlare tidigare i år och siktet var inte inställt på någon Mustang med fyrcylindrig EcoBoost-motor under huven – Lennart Ribring gick ”all in” och satsade på en V8, fast denna gång en Fastback. Hans nya Mustang GT Fastback med femliters-V8 på 418 hästkrafter och 524 newtonmeter är precis en sådan som vi provkörde och föll för i förrfjol.

– Jag köpte min första Ford Mustang när jag var 35-40 år, och sedan dess har jag aldrig tänkt på någon annan bil, säger Lennart som, om vi ska vara petnoga, var 45 år när Ford Mustang lanserades i…