Ferrari 250 GTO för en halv miljard

talacrest

Ferrari betyder att det blir dyrt. En klassisk Ferrari, betyder att det blir dyrare. Att modellbeteckningen är 250, betyder att det blir ännu dyrare. Och tillägget GTO, betyder att det blir vansinnigt dyrt.

Men det räcker inte. Om denna Ferrari 250 GTO från 1962 säljs till utsatt pris så blir den världens dyraste bil någonsin, vad vi känner till. Men det finns några osäkerheter. Till att börja med, bilen säljs inte på auktion, så det är inte säkert att bilen säljs överhuvudtaget. Och om den säljs, så är det inte säkert att den säljs till utsatt pris. Faktum är att vi troligtvis aldrig kommer att få veta exakt hur mycket den eventuellt säljs för, vilket också skiljer sig från en auktion.

ferrari 250 gto

Men till salu är den i vilket fall. För 45 miljoner pund. Eller ungefär 514 miljoner svenska kronor – drygt en halv…