Provkörning av Opel Zafira 2,0 CDTI Ecotec

Vinregionen Rheingau utanför Frankfurt är mest känd för sina torra, högkvalitativa rieslingviner. Men mitt bland de gröna druvodlingarna längs floden Rhen visas 2017 års facelift av Opel Zafira. Modellen är lite till åren kommen, den har funnits på marknaden sedan 2011. Det första som särskiljer den nya, uppdaterade versionen är fronten – bilen har fått nya, adaptiva LED-strålkastare med ett utseende som knyter an till formerna i nya Astra. Borta är de svarta valtänderna som hängde ned från stålkastarna på den gamla modellen. De nya strålkastarna ska ha ett vitare ljus än tidigare, enligt Opel-folket ska det förvandla natt till dag. Hur bra det fungerar får framtida test utvisa.

Men det är inuti bilen de viktigaste förändringarna har skett. Föregångaren fick kritik för sin gammalmodiga förarmiljö med många små knappar som tog fokus från…