Provkörning av Porsche Macan

Glenn Lindberg

Att säga att en bil som klarar 0-100 km/h på 6,7 sekunder och har en toppfart på 229 km/h är långsam kan tyckas magstarkt. Men nu handlar det om en Porsche och då är det långsamt i jämförelse med andra modeller från Stuttgart. För den sakens skull upplever jag inte Macan som någon drög, tvärtom kändes den piggare än förväntat. Framför allt för att vara en två tons klump med så begränsad effekt.

För de som bara är intresserade av kaross­typen, vill sitta högt och ha fyrhjulsdrift duger Porsche Macan med 252 hästkrafter alldeles utmärkt. Och det mest intressanta är att det handlar om en rak fyra, för första gången i en Porsche på över 20 år. Senast det skedde var med Porsche 968 som slutade tillverkas 1995.

Vad som alla trodde skulle heta Cajun blev Macan. På insidan är det väldigt – Porsche.

Vad som alla trodde skulle heta Cajun blev Macan. På insidan är det väldigt – Porsche.

Det är inte direkt så att…