Volkswagen: Vår elbil blir 8 000 dollar billigare än Model 3

Volkswagen fortsätter sin offensiv mot Tesla. De har tidigare bryskt meddelat att ”allt Tesla gör kan vi också göra”. Och nu säger de sig kunna göra det billigare också. Mycket billigare. Under München Automobil Forum i torsdags sa Volkswagens chefsstrateg Thomas Sedran att produktionsvarianten av elbilskonceptet ID kan bli upp till 8 000 dollar, motsvarande 70 000 kronor, billigare än Teslas volymbil Model 3. Det skriver bland andra tidingen Automobil Produktion.

Tesla säger att Model 3 startar på 35 000 dollar, eller strax under 300 000 kronor i USA, före incitament. Det innebär alltså att Volkswagen tror sig kunna sälja en konkurrent för runt 230 000 kronor – och det med en räckvidd på mellan 40 och 60 mil. Men om det kommer att vara möjligt eller inte beror på en faktor som ligger utanför Volkswagens kontroll. En förutsättning är troligen en dramatisk sänkning av…