Officiell: Bollinger B1 – elbil för tuffa tag

Marknaden för elbilar växer sig allt större. Hittills har det mest handlat om bilar optimerade för stadsbruk, men nu tar den amerikanska uppstickaren Bollinger steget ut i bushen.

Bollinger B1 är praktikaliteten personifierad. Den må se ut som en kopia av en Land Rover Defender, men när man synar den i sömmarna så verkar den vara något helt eget. Bollinger kallar den en ”back-to-basics all-electric sport utility truck”.

Bollinger B1_Photo_shop2

Bilen, som är målad i den enda tillgängliga färgen ”Gunhouse grey”, har ett chassi helt i aluminium och är 381 centimeter lång, 194 bred och 186 hög. B1 väger in på 1770 kilogram och karossen har in- och utgångsvinklar på 56 respektive 53 grader. Viktfördelningen är 50/50 och dragvikten är 2777 kg.

Bollinger B1_tree

B1 kommer med batteripaket på antingen 60 eller 100 kWh och räckvidden för dessa båda alternativ uppges vara motsvarande 193 respektive 321 kilometer. Den…