BMW M5 genom historien 1985-2017

Sex år efter M5 generation F10 är det nu dags för BMW M5 generation F90 att ändra scenen. Väntan är alltså över efter några år av spekulationer, spionbilder, teaserbilder och teaserfilmer samt ytterligare lite fler spekulationer. Nu är det slut på spekulerandet, för nu kan vi slå fast att nya BMW M5, som baseras på senaste 5-seriegenerationen G30, har en 4,4 liter stor biturbomatad V8 (precis som föregångaren), 600 hästkrafter jämnt, 750 newtonmeter och – för första gången – fyrhjulsdrift. M xDrive kallar BMW nya M5:ans allhjulsdriftssystem som skiljer sig en hel del från ett vanligt xDrive-system.

M xDrive kan enligt BMW ställas in helt efter förarens behag enligt fem olika inställningar i kombination med antisladdsystemet. Själva fyrhjulsdriftssystemet har tre lägen – 4WD, 4WD Sport och 2WD. Nya BMW är alltså fyrhjulsdriven – och bakhjulsdriven!
Redan i standardläget 4WD med…