Ford skrotar din miljöbov

Ford i Storbritannien är bekymrade över den dåliga luftkvaliteten och vill påskynda försäljningen av nyare och mindre miljöfarliga bilar. Ja, det är anledningen till att man nu betalar upp till 7 000 pund, närmare 74 000 konor, för bilar registrerade före den 31 december 2009 – bilar äldre än Euro 5-standard.

Förutsättningen är att du köper en ny bil ur Fords modellpalett, bilar som uppfyller Euro 6-standard. 7 000 pund ges om du väljer transportbilen Transit medan nya Fiesta ger det lägsta beloppet på 2 000 pund. Erbjudandet gäller från 1 september och året ut.

Enligt branschorganisationen SMMT finns 19,3 miljoner bilar i Storbritannien som inte uppfyller Euro 5-standard.

Ford är emellertid inte ensamma, såväl BMW, Mercedes, Vauxhall (Opel) och Volkswagen har liknande erbjudanden. Alla väljer dock att inte definiera sin kampanj som ett skrotningsprogram så som Ford gör….