Antalet Saab-bilar sjunker – nu ska de räddas

Patrik Lindgren

2011 gick Saab Automobile i konkurs. Sedan dess har det knappt tillverkats några Saab-bilar. Nevs lyckades dock slutföra bygget av ett mindre antal innan det tog stopp och numera har de inte tillåtelse att använda varumärket Saab på några framtida bilar. Därmed blir de Saab-bilar som ännu finns i livet de sista vi får se av märket. Må de bevaras.

Nu ges bilarna bättre förutsättningar för att göra just det – leva vidare. Orio AB, som tidigare gick under namnet Saab Parts och som är enda leverantör av Saab originaldelar, har nämligen beslutat att införa livstids garanti på reservdelar till Saab. De anser nämligen att det är viktigt att originaldelar används för att bevara de återstående Saab-bilarna.

– Saab som bilmärke har ett långt och viktigt arv att bevara och vi vill inte att bilarna ska försvinna från vägarna av fel…