Nya Subaru Impreza för Europa officiell – fakta och bilder

Det må kännas gammal redan, men faktum är att nya Subaru Impreza inte har anlänt europeisk mark förrän nu. Japanerna fick ta del av den redan i mars 2016 och amerikanerna fick den i juli tidigare i år. I både Japan och USA presenterades nya generationen som halvkombi och kombi. För europeisk del är det bara halvkombin som är aktuell.

Nya Impreza har fått stå till sidan för nya XV:s inträde på den europeiska marknaden. Men nu är det alltså dags för den lite ”sportigare versionen” som, precis som XV eftersom de båda är syskon, baseras på märkets nya plattform Subaru Global Platform. Med plattformen blir nya Impreza med vridstyv och lättare, men även betydligt mer säker. Subaru har tidigare sagt att med den som bas ska de kunna erbjuda ”världens högsta säkerhet”. Och det har ju visat sig att Subaru inte är ett överdrifternas företag. Nya Impreza, och XV, gjorde…