Mazdas framtida teknik och form visas i Tokyo

Öppnandet av Tokyosalongen närmar sig och med det duggar antalet pressmeddelanden tätt. För Mazdas del kommer begreppen suv och coupé gälla under tillställningen, och då inte som en blandning av dem som brukligt dessa dagar utan i form av olika bilar.

CX-8 är en en suv vi redan har skrivit om. Den är sjusitsig och kommer att börja säljas redan nu i december hemma i Japan. Med sina 490 cm på längden kommer den att hamna mellan dagens CX-9 (508 cm) och den nedlagda modellen CX-7 (468 cm).

Skyactiv-X Mazda

Två koncept i montern kommer att visa Mazdas framtid både när det gäller design och teknik. En av dem, som ska ses som en kommande modell, är utrustad med morgondagens Skyactiv-teknik. Under huven kommer en bensinmotor med SPCCI-teknik (Spark Plug Controlled Compression Ignition) finnas, som enkelt uttryckt drar nytta av den förbränningseffektivitet som finns hos en modern dieselmotor.

På…