”Bilköerna kommer växa 800 meter i minuten”

jesper åhlander

Politikerna ska bo på hotellet Gothia Towers, mitt i centrala Göteborg, och sedan köras med bil till Hisingen.

Fredagen den 17 november kommer stats- och regeringschefer från EU:s 28 medlemsländer samlas i Göteborg för ett möte om rättvisa arbetsvillkor och tillväxt. Totalt är 180 personer inbjudna. Säkerhetspådraget kommer att bli enormt och det blir en av de största polisinsatserna i svensk historia.

– Vi lever i en värld med terrorhot och den stora delen för oss handlar om att skydda de personer som är på mötet. Det finns ett oerhört högt skyddsvärde när de samlas på ett och samma ställe och det måste vi ta höjd för. Det är helt motiverat att lägga så här stora polisresurser på att skydda personerna på mötet. Bara att köra dem mellan de olika platserna kräver enorma resurser, säger polisens kommenderingschef…