Här är GM:s elektrifierade planer

General Motors har presenterat sin framtidsplan och naturligtvis är elbilar med i den. Koncernen tror på en helt elektrifierad framtid men den vice utvecklingschefen Mark Reuss understryker att framtiden inte kommer över en natt.

Två nya helt eldrivna bilmodeller kommer att presenteras under de närmaste 18 månaderna, de ingår i en armada av minst 20 modeller som ska lanseras till 2023. Bilarna ingår i koncernens nollvision rörande krascher, utsläpp och köer och som även omfattar även vätgasfordon.

GM Surus

I satsningen ingår även den självkörande lastaren SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure). Med bränslecell, elmotorer och fyrhjulsstyrning ska den kunna tjänstgöra som exempelvis transportfordon eller ambulans.

De nya bilarna ska byggas på de erfarenheter man har skaffat sig med den hyllade modellen Bolt EV. En bil som har en europeisk tvilling: Opel Ampera-e. En bil kan…