Partisan One – ett äkta rambygge

Suget efter rejäla terrängvagnar håller i sig och när såväl Land Rover Defender, Lada Niva som Mercedes Geländewagen nu går i pension öppnas dörrar för nya aktörer. Vi har tidigare skrivit om brittiska Grenadier som ska ta vid där Defender slutat och om Hummer H1 som återuppstår i Kina efter elva år i dvala.

Nu har ytterligare ett alternativ presenterats för den som gillar terrängbilar utan tjafs. Med Partisan One tycks den ryske konstruktören Juri Postnikov ha koncentrerat sig på det väsentliga. I pressmeddelandet ”ursäktar” man sig för den minst sagt kantiga formen med att ”avsaknad av design är en design i sig”.

Partisan One

Partisan One, som mäter 4406 mm på längden, har som mål att vara den bästa bilen för de sämsta vägarna. Hjulupphängningen är individuell runt om och markfrigången är 460 mm. Mycket mer än så presenteras egentligen inte. Utrustningsnivå, motor,…