Stockholms stad ett steg närmare dieselförbud

Patrik Lindgren

När den ledande majoriteten i statshuset presenterade sin budget för 2018 hade frågan om miljözoner skrivits in, vilket innebär att ett förbud mot vissa dieselbilar är ännu ett steg närmare verklighet. Det skriver Aftonbladet.

Statsminister Stefan Löfven gav grönt ljus för miljözoner redan i sin regeringsförklaring i september, men att frågan nu också står med i budgeten innebär att arbetet med hur det hela kan implementeras kan sätta igång, så fort regeringen släpper sin förordningstext.
– Vi ska arbeta med frågan tillsammans med trafiknämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén till Stockholm Direkt.

Det finns förslag om två miljözoner i Stockholm. En mindre zon i Gamla Stan där endast elbilar och laddhybrider tillåts. Den andra zonen omfattar hela Stockholms innerstad, där alla…