Nya Corvette ZR1 officiell med 765 hästkrafter

Förhandsuppgifterna i Car and Driver stämde inte riktigt. Ny Corvette ZR1 har inte 750 hästkrafter, den har nämligen 755 amerikanska pållar vilket i vår del av världen betyder 765 hästkrafter. Det är 118 hästkrafter mer än förra ZR1-generationen. Maxvridet uppgår till 969 newtonmeter, 146 fler än tidigare. Maskinen är GM:s small block-V8 LT5 på 6,2 liter som med hjälp av en kompressor, 52 procent större än den i Corvette Z06, pumpar ur sig all nämnda kraft. Maskinen är kopplad till en sjuväxlad manuell låda men som tillval finns en åttastegad automatlåda.

Chevrolet Corvette ZR1 2019

Med denna form av kraft, som kontrolleras endast med hjälp av bakhjulen, är det lätt inse att detta är en väldigt snabb bil. Inga exakta prestandauppgifter har Chevrolet gett oss, inte mer än att toppfarten ligger norr om 338 km/h. 0-100 km/h lär vara några tiondelar snabbare än de 3,2 sekunder som föregående…