Dags för årets elbilsmässa i Stockholm

Peter Gunnars

Men vi börjar med nyheterna.

Kanske intressantast av bilarna som visas på eCar Expo är nya, andra generationens Nissan Leaf som faktiskt premiärvisas på mässan. Nya Leaf har både blivit starkare och fått en längre räckvidd jämfört med sin föregångare, vilket du kan läsa mer om här.

En annan intressant visning på eCar Expo är Opel Ampera-e . Modellen har som bekant hamnat i kläm i och med Opels ägarbyte från GM till PSA tidigare i år. Mycket tyder på att modellen aldrig kommer till Sverige och flera andra länder i Europa. Så vem vet, det här kanske är första och sista gången du får se en Ampera-e visas på svensk mark.

Tittar du hellre på sportbilar visas också hybriderna BMW i8, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid och Lexus LC500h (som vi nyligen provkörde från Milano till München).
Amerikansk-estnisk-finska företaget E-Drive…